Tisk
Dědova tišnovská klobása s paprikou 350g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2284 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Steinhauser, s.r.o. Karasova 378 66601, Tišnov Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594010874055 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 350 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 96 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
koření (paprika sladká) | 2 % |
cukr | |
vepřové střevo | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 160c paprikový extrakt | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1121 kJ / 100g | |
267.73 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 22.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9.1 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 17.2 g/100g | Sůl | 2.37 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva |
Vůně a chuť | Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní |
Konzistence | pružná a soudržná konzistence, |
Nadstandardní parametry | Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku. |
Technologický postup | Surovina + přísady – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut) |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.07.2020 11:21:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.07.2020 11:21:55 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |