Tisk

Retro Debrecínská pečeně

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/0851
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód289637
Typ balenípřírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso94 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
cukr
aroma
paprika sladká
extrakty koření
Přídatné látky
E 1420: Acetylovaný škrob (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 451 - Trifosforečnany
E 450 - Difosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
532 kJ / 100g
127.06 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva paprikově červená

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná, tuhá

Nadstandardní parametry

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 94% vepř. kotlety. Bez přídavku glutamátů.

Technologický postup

Nastřikování – masírování – speciální úprava – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající teploty 70°C po dobu 10minut) – sušení – uzení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 12:31:32
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 12:31:32
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený