Tisk

Satyr

NázevHodnota
Cechovní normaBílé sýry lisované neochucené nebo ochucené
Číslo cechovní normy2016-03-22-0133
Číslo výrobku2016-03-22-0133/1463
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Bílý sýr lisovaný, trojúhelníkového tvaru, na povrchu ochucený kořenícím přípravkem, vakuově balený.

Kořenící přípravek Tzatziky 0,6% (dextróza, česnek, sůl, bramborový škrob, kopr, kvasnicový extrakt, koření), mlékárenské kultury, chlorid vápenatý, syřidlo.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005858220
Typ balenívakuově baleno v plastové folii
Velikost balení125 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
kořenící přípravek Tzatziki0.6 %
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
229.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.2 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení – obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený

Značení – texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na zadní straně obalu.
Vzhled a barva – povrch čistý, celistvý, koření rovnoměrně rozptýlené po celém povrchu, barva povrchu dle použitého koření, na řezu mléčně bílá až krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně – slaná, mléčně nakyslá, výrazná po použitém koření

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, ochucování, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%;
Tuk v sušině 38,0 %;
Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.;
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno18.03.2019 15:44:16
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.03.2019 15:44:16
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený