Tisk

Směs mouk pro pšeničnožitný chléb se stabilním kvasem

NázevHodnota
Cechovní normaSměs mouk se stabilním kvasem pro domácí pečení
Číslo cechovní normy2020-06-24-0478
Číslo výrobku2020-06-24-0478/2149
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka
Charakteristika výrobku

sušený stabilní žitný kvas: mlýnské žitné výrobky- žitné otruby, žitná mouka, startovací kultura;
sušené droždí: Saccharomyces cerevisiae, emulgátor: sorbitan monostearát

Předkladatel
Společnost Adélka a.s.
U Pekárny 849
39301, Pelhřimov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595021001140
Typ baleníPAP
Velikost balení1.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod; vlastní prodejny
Složení
pšeničná mouka chlebová T105080 %
žitná mouka T93020 %
sušené droždí (Saccharomyces cerevisiae, emulgátor:sorbitan monostearát)
sušený stabilní žitný kvas
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1461 kJ / 100g
348.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.75 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.23 g/100g
Sacharidy65.8 g/100g
z toho cukry1.87 g/100g
Bílkoviny12.7 g/100g
Sůl0.02 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

jemný prášek s nažloutlým až šedivým odstínem

Vůně a chuť

Typická vůně směsi mouk a sušeného kvasu, bez cizích pachů; typická moučná chuť s jemnou kyselostí, bez nahořklé nebo cizí pachut.

Konzistence

jemný prášek

Nadstandardní parametry
  • výrobek neobsahuje přídatné látky kromě emulgátoru v sušeném droždí, který neplní technologickou funkci v hotovém výrobku
  • obsahuje přirozeným způsobem vedený žitný kvas, následně usušený, dle legislativy zařazen mezi kvasy stabilní.
Technologický postup

Mlýnský výrobek získaný mletím pšenice a žita a následným smícháním přes mikrodávkovač se sušeným žitným kvasem a sušeným droždím. Balení do papírových sáčků á 1kg.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.06.2020 14:50:40
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.06.2020 14:50:40
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený