Prvorepublikový bok
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tepelně opracované maso |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/2244 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný obsahuje mimo základní surovinu vepřový bok, už jen dusitanovou solící směs. Neobsahuje tedy žádné jiné přídatné látky. Díky kombinaci masa a dusitanové solící směsi a procesu tepelného opracování a uzení vynikne u výrobku charakteristická chuť uzeného vepřového boku. Vyvážená chuť je u výrobku díky vysokému obsahu vepřového boku (98%). Výrobek je vyráběn tradičním postupem nasolování na sucho, celý postup pomáchá uchovávat senzorické vlastnosti produktu. Minimální obsah bílkovin je u tohoto výrobku 14 % díky výběru a třídění základní suroviny, vepřový bok. Přepočtený minimální obsah masa je u výrobku minimálně 98%. |
Předkladatel | |
Společnost | MASNÉ KRÁMY s.r.o. Pražská 1934 274 01, Slaný Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2917144005115 |
Typ balení | Volně ložený nebalený nebo balený ve vakuu o hmotnosti 400 až 1000 gramů. |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | Skladovat a distribuovat při teplotě 0°C až +4°C. Vakuově balený |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřový bok | 98 % |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | 2 % |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | od 0.1g |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1670 kJ / 100g | |
398.85 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 39 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 14 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek je na povrchu hnědý, tmavý po uzení. Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle červená, tuk si zachovává světlou bílou barvu. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně typická po uzeném vepřovém masu, mírně slaná. Vůně příjemná, aromatická, po uzení. |
Konzistence | Pevná, soudržná, na skusu je výrobek křehký. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah základní suroviny minimálně 98%, minimálně 14% bílkovin. Výrobek je vyroben pouze za použití základní suroviny a dusitanové solící směsi. |
Technologický postup | Vepřový bok bez kosti se ručně nasucho nasolí a nechá se minimálně 10 dní odležet v chladírně, poté se výrobky vyjmou a dají na udírenský vozík a poté se tepelně opracuje v udírně a intenzivně několik hodin udí v udírně. Po vychlazení jsou kousky boku baleny do vakua a etiketovány nebo je výrobek distribuován jako nebalený ve vlastních prodejnách. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Minimální obsah bílkovin 14%. Maximální obsah tuku 40%. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 08.07.2020 10:19:17 |
Vytvořil | Tomáš Drholec |
Změněno | 08.07.2020 10:19:17 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Smazaný |