Tisk

Karlova Koruna tavený sýr 140 g

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově pojmenovaný
Číslo cechovní normy2017-02-28-0159
Číslo výrobku2017-02-28-0159/1742
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku

Tavený sýr

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803345482
Typ baleníhliníková fólie v papírové krabičce
Velikost balení140 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
sýry
voda
máslo
sušená syrovátka
sušené podmáslí
Přídatné látky
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
968 kJ / 100g
231.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g/100g
Sacharidy1.6 g/100g
z toho cukry1.4 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva: stejnorodá, smetanově krémová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá,jemně sýrová.

Konzistence

Konzistence: jemná, hladká, roztíratelná.

Nadstandardní parametry

– minimální obsah sýra je vyšší než 50 %;
– obsah laktózy do 5 %

Technologický postup

Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do obalu ( hliníková fólie) → balení do spotřebitelského obalu→ chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah laktózy do 5 %.

Uživatel
Vytvořeno28.05.2019 08:57:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.05.2019 08:57:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený