Tisk

Tavený sýr Madeland 125 g

NázevHodnota
Cechovní normaTavený sýr druhově pojmenovaný
Číslo cechovní normy2017-02-28-0159
Číslo výrobku2017-02-28-0159/1935
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry tavené
Charakteristika výrobku

Tavený sýr

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803342603
Typ baleníplastový kelímek, hliníkové víčko
Velikost balení125 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
sýr Madeland60 %
voda
máslo
Přídatné látky
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
888 kJ / 100g
212.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry1.4 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva: stejnorodá, smetanové krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, jemně sýrová po Madelandu

Konzistence

Konzistence: jemně hladká, dobře roztíratelná

Nadstandardní parametry

– minimální obsah sýra , podle kterého je pojmenován je vyšší než 50 %;
– obsah laktózy do 5 %.

Technologický postup

Příprava vstupních surovin ( mletí sýra) → tavení → plnění do spotřebitelského obalu ( kelímek) → chlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah laktózy do 5 %.

Uživatel
Vytvořeno09.10.2019 08:41:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.10.2019 08:41:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený