Tisk

Primator 45 % – plátky 100g

NázevHodnota
Cechovní normaSýr ementálského typu s obsahem tuku v sušině 45 %
Číslo cechovní normy2015-12-22-0035
Číslo výrobku2015-12-22-0035/0012
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803327563
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Primator - plátky
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1557 kJ / 100g
371.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny28 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

stejnoměrně smetanově žlutá

Vůně a chuť

jemná, typicky nasládlá až sýrově mandlová, oříšková

Konzistence

celistvá, tužší pružná, na řezu lesklá oka
(min. 5 mm velká) vytvořená činností propionových bakterií

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 59 %,
– minimální doba zrání 2 měsíce při řízených podmínkách

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.11.2017 13:04:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.11.2017 13:04:21
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený