Tisk

Uzená krkovice bez kosti

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1712
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracované maso.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290009
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřová krkovice bez kosti90 %
pitná voda
bramborový škrob
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
česnek
kouřové aroma
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
539 kJ / 100g
128.73 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.6 g/100g
Sacharidy3.7 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.07 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.05.2019 07:29:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.05.2019 07:29:36
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený