Tisk

Paprikáš krájený 100g

NázevHodnota
Cechovní normaPaprikáš
Číslo cechovní normy2016-03-22-0066
Číslo výrobku2016-03-22-0066/0913
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód20073664
Typ baleníplastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek (paprika, koření, dextróza,askorban sodný)
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1821 kJ / 100g
434.92 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky38 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy2.4 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl3.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva je červená až červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa
2. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,8
3. Povinné zastoupení hovězího masa
4. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.04.2018 08:09:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.04.2018 08:09:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g