Tisk

Pochoutkový salát

NázevHodnota
Cechovní normaPochoutkový salát
Číslo cechovní normy2015-10-16-0042
Číslo výrobku2015-10-16-0042/0596
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PAPEI, a.s.
Chelčického 627
413 01, Roudnice nad Labem
Česká republika
Definice balení
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení1 kg
Složení
salám36 %
majonéza
okurky
hrášek
cukr
koření
jedlá sůl
Přídatné látky
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Základní výživové hodnoty
Tuky19.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.7 g/100g
Sacharidy7.58 g/100g
z toho cukry3.7 g/100g
Bílkoviny4.3 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 5 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou,

barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.

Vůně a chuť

příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu.

Konzistence

všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Nadstandardní parametry

Kvalitní suroviny podle ČCN, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Technologický postup

Není požadován.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.09.2017 17:27:52
VytvořilIvo Burger
Změněno07.09.2017 17:27:52
Procesní stav
Procesní stavSchválený