Vlašský salát Karlova Koruna
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vlašský salát |
Číslo cechovní normy | 2015-10-26-0052 |
Číslo výrobku | 2015-10-26-0052/0928 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.) |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | GASTRO-MENU EXPRESS a.s. Konská 199 739 61, Třinec Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595190708536 |
Typ balení | vanička s víčkem |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
lahůdkový salám (vepřové maso, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, dusitan sodný, trifosforečnany) | 26 % |
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma) | |
brambory vařené | 25 % |
sterilovaná zelenina (okurky 40 %, mrkev 35 %, celer 15 %, hrách 10 %, pitná voda, jedlá sůl, ocet kvasný lihový) | 20 % |
hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl) | % |
cukr | 8 % |
koření | |
Přídatné látky | |
E 211 - Benzoát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo) | |
Alergeny | |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
9 | Celer - Celer a výrobky z něj |
10 | Hořčice - Hořčice a výrobky z ní |
Energetická hodnota výrobku | |
1008 kJ / 100g | |
240.75 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 22.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2.8 g/100g | Sacharidy | 8.4 g/100g | z toho cukry | 4.0 g/100g | Bílkoviny | 4.0 g/100g | Sůl | 1.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou, barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny |
Vůně a chuť | příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu |
Konzistence | konzistence (textura, viskozita): všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou. |
Nadstandardní parametry | Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru. |
Technologický postup | Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 07.12.2018 11:00:32 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 07.12.2018 11:00:32 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |