Tisk

Vlašský salát Karlova Koruna

NázevHodnota
Cechovní normaVlašský salát
Číslo cechovní normy2015-10-26-0052
Číslo výrobku2015-10-26-0052/0928
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
c
Definice balení
EAN kód8595190708536
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
lahůdkový salám (vepřové maso, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, dusitan sodný, trifosforečnany)26 %
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)
brambory vařené25 %
sterilovaná zelenina (okurky 40 %, mrkev 35 %, celer 15 %, hrách 10 %, pitná voda, jedlá sůl, ocet kvasný lihový)20 %
hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl) %
cukr8 %
koření
Přídatné látky
E 211 - Benzoát sodný
E250 dusitan sodný
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
9Celer - Celer a výrobky z něj
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1008 kJ / 100g
240.75 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.8 g/100g
Sacharidy8.4 g/100g
z toho cukry4.0 g/100g
Bílkoviny4.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou,

barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu

Konzistence

konzistence (textura, viskozita): všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.12.2018 11:00:32
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.12.2018 11:00:32
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený