Ruské vejce v aspiku Karlova Koruna
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Ruské vejce v aspiku |
Číslo cechovní normy | 2020-08-21-0483 |
Číslo výrobku | 2020-08-21-0483/2307 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.) |
Charakteristika výrobku | vlašský salát [brambory, majonéza (řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, stabilizátor: guma guar), lahůdkový salám (vepřové maso, kůžová emulze, jedlá sůl, pitná voda, konzervant: dusitan sodný, česnek, dextróza, stabilizátor: trifosforečnany, koření, extrakty koření, bramborový škrob), sterilovaná zelenina (okurky, mrkev, celer, pitná voda, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, antioxidant: disiřičitan draselný), hrášek, hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření), cukr, jedlá sůl, černý pepř, konzervanty: benzoan sodný, sorban draselný)]; dušená šunka výběrová (vepřové maso, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor: di-, tri-, polyfosforečnany, zahušťovadlo: karagenan, dextróza, maltodextrin, glukózový sirup, koření, antioxidant: askorban sodný, konzervant: dusitan sodný; |
Předkladatel | |
Společnost | GASTRO-MENU EXPRESS a.s. Konská 199 739 61, Třinec Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595190713292 |
Typ balení | vanička s víčkem |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vlašský salát | |
aspik (pitná voda, želatina, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření, konzervanty: benzoan sodný, sorban draselný) | 30 % |
vařené vejce | 25 % |
dušená šunka výběrová | |
sterilovaná zelenina (okurka, paprika, pitná voda, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl) | |
Přídatné látky | |
E 211 - Benzoát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo) | |
E 202: Sorbát draselný (Konzervant) | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E 224: Disiřičitan draselný (Konzervant, antioxidant) | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
9 | Celer - Celer a výrobky z něj |
10 | Hořčice - Hořčice a výrobky z ní |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce |
Energetická hodnota výrobku | |
542 kJ / 100g | |
129.45 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.7 g/100g | Sacharidy | 4.6 g/100g | z toho cukry | 2.8 g/100g | Bílkoviny | 5.9 g/100g | Sůl | 1.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | dvě poloviny vejce na dně obalu, pokryté majonézovým salátem, na tom plátek šunky, nahoře ozdobené okurkou a kapií, zalité aspikem; |
Vůně a chuť | příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, se znatelnou dominantní chutí a vůní vejce |
Konzistence | všechny součásti přiměřeně měkké, aspik křehký, v ústech rozplývavý |
Nadstandardní parametry | majonézový salát podle ČCN; |
Technologický postup | Není požadován. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 13.10.2020 15:52:33 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 13.10.2020 15:52:33 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |