Tisk

Písecký gothajský salám (2,5 kg)

NázevHodnota
Cechovní normaGothajský salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0057
Číslo výrobku2015-12-22-0057/0557
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód290206
Typ baleníplastové střevo uzavřené hliníkovou sponou, OPA/PE
Velikost balení2.5 kg
Složení
vepřové maso41 %
hovězí maso15 %
vepřové syrové sádlo
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
extrakty koření
dextróza
barvivo:extrakt z přírodních látek
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1536 kJ / 100g
366.85 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.8 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny10.6 g/100g
Sůl1.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy, spojka je jemně vypracovaná, špeková mozaika je nepravidelně rozdělena a nesmí vypadávat; ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné; velikost jednotlivých zrn špeku je o průměru do 8 mm, částice použitého koření mohu být patrné;
Povrchový vzhled – povrch dle použitého obalového materiálu, v kouři prostupném obalu mírně vrásčitý, v plastovém obalu hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť – jemně kořeněná, přiměřeně slaná; výrobek je na skusu křehký;
Vůně – příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

Konzistence – pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

Obsah masa: 56 %; minimalizace přídatných látek.

Technologický postup

Příprava suroviny dle normy → vymíchání díla na kutru → naražení díla do obalu → tepelné opracování → chlazení; dále možno ( → krájení → balení)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno26.03.2020 17:37:20
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno26.03.2020 17:37:20
Procesní stav
Procesní stavSchválený