Vepřová panenka
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vepřové maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0420 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0420/2376 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.
|
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY PÍSEK, a.s. Novodvorská 1062/12 142 00, Praha 4 - Písnice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | pultový volný prodej - baleno v prodejně |
Velikost balení | 0.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | vlastní síť prodejen |
Složení | |
vepřová panenka | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | upravená, nepořezaná svalovina kýty v celku, bez ořezů, tvrdých šlach, chrupavek, krevních podlitin a přebytečného sádla (povrchová vrstva sádla na vnější straně kýty do max. výše 5 mm) a kolena. Palec svíčkové zbavený tuku zůstává u kýty. Svaly kýty musí být při vykostění co nejméně pořezané, povrch kýty nesmí mít hluboké zářezy do svaloviny |
Vůně a chuť | typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice. |
Technologický postup | Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celé jatečně opracované půlky nebo předku. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 13.01.2021 06:43:32 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 13.01.2021 06:43:32 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |