Tisk

Písecký gothajský salám (100 g)

NázevHodnota
Cechovní normaGothajský salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0057
Číslo výrobku2015-12-22-0057/0559
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594015025001
Typ baleníplastové střevo uzavřené hliníkovou sponou, OPA/PE
Velikost balení100 g
Složení
vepřové maso41 %
hovězí maso15 %
vepřové syrové sádlo
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
extrakty koření
dextróza
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 250 - Dusitan sodný
E 120 - Košenila
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1536 kJ / 100g
366.85 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.8 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny10.6 g/100g
Sůl1.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek masově růžové barvy. Spojka je jemně vypracovaná. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Špeková mozaika je nepravidelně rozdělena a nesmí z nákroje vypadávat. Velikost jednotlivých zrn špeku je převážně o průměru do 8 mm. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři prostupném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť jemně kořeněná, přiměřeně slaná. Výrobek je na skusu křehký.

Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • povinné zastoupení hovězího masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Plastové nebo kouři prostupné obaly

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 15:44:05
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno08.09.2017 15:44:05
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg