Tisk

Písecká šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka nejvyšší jakosti
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0556
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód296721
Typ balenípotištěné platové střevo
Velikost balení5.5 kg
Složení
vepřová kýta91 g/100 g
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
maltodextrin
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 250 - Dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
357 kJ / 100g
85.26 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.7 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl1.86 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Chuť typická pro šunku, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký.

Vůně typická pro šunku.

Konzistence

V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. celosvalový výrobek.
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno06.12.2019 09:54:18
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno06.12.2019 09:54:18
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g