Tisk

Královská šunka (nejvyšší jakosti)

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka nejvyšší jakosti
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/2169
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek. Charakteristickým znakem je použití celých kusů svaloviny z vepřové kýty.

Předkladatel
Společnost Řeznictví Stejskal s. r. o.
Krále Jana 275
583 01, Chotěboř
Česká republika
Definice balení
Typ balenívakuové balení
Velikost balení4.5 kg
Složení
celosvalová vepřová kýta90 g/100 g
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
Přídatné látky
E 452 - Polyfosforečnany
E 250 - Dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
425.1 kJ / 100g
101.53 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

VZHLED: obdélníkovitý plný pevný tvar, složky vzájemně kompaktně zapojeny odpovídajícím úhledným způsobem, ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustné. Rovněž přípustné menší dutinky vyplněné aspikem, řez lesklý

Vůně a chuť

VŮNĚ A CHUŤ: chuť typická pro použité suroviny, lahodná, výrobek na skusu šťavnatý.
Vůně jemná, příjemná po čerstvé šunce.
KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném

Konzistence

KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném kusu pevná.

Nadstandardní parametry

Šunka nejvyšší jakosti
Celosvalový výrobek
Vysoký obsah masa (90%)

Technologický postup

Šály z vepřové kýty nastříkneme a necháme 12 hodin odležet. Poté ručně plníme do forem a vaříme v páře tak aby bylo dosaženo tepelného opracovaní 70°C. Po uvaření chladíme, a vakuově balíme cca po 4 Kg.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.06.2020 08:29:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.06.2020 08:29:08
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený