Královská šunka (nejvyšší jakosti)
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/2169 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Tepelně opracovaný masný výrobek. Charakteristickým znakem je použití celých kusů svaloviny z vepřové kýty. |
Předkladatel | |
Společnost | Řeznictví Stejskal s. r. o. Krále Jana 275 583 01, Chotěboř Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | vakuové balení |
Velikost balení | 4.5 kg |
Složení | |
celosvalová vepřová kýta | 90 g/100 g |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
Přídatné látky | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
425.1 kJ / 100g | |
101.53 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.9 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 20 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | VZHLED: obdélníkovitý plný pevný tvar, složky vzájemně kompaktně zapojeny odpovídajícím úhledným způsobem, ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustné. Rovněž přípustné menší dutinky vyplněné aspikem, řez lesklý |
Vůně a chuť | VŮNĚ A CHUŤ: chuť typická pro použité suroviny, lahodná, výrobek na skusu šťavnatý. |
Konzistence | KONZISTENCE: Přiměřeně pružná, soudržná, na skusu výrobek křehký, příjemně šťavnatý, v uceleném kusu pevná. |
Nadstandardní parametry | Šunka nejvyšší jakosti |
Technologický postup | Šály z vepřové kýty nastříkneme a necháme 12 hodin odležet. Poté ručně plníme do forem a vaříme v páře tak aby bylo dosaženo tepelného opracovaní 70°C. Po uvaření chladíme, a vakuově balíme cca po 4 Kg. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.06.2020 08:29:08 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.06.2020 08:29:08 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |