Tisk

Písecká játrová paštika

NázevHodnota
Cechovní normaPaštika / Terina
Číslo cechovní normy2016-08-08-0083
Číslo výrobku2016-08-08-0083/0554
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód290211
Typ baleníhliníková fólie s potiskem
Velikost balení1 kg
Složení
vepřová játra40 g/100 g
vepřové maso36 g/100 g
pitná voda
vepřové hřbetní sádlo17 g/100 g
jedlá sůl
dextróza
koření
extrakty koření
smažená cibule
cukr
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1490 kJ / 100g
355.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky34.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.2 g/100g
Sacharidy2.1 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny11.2 g/100g
Sůl1.92 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách. Může být jemně i hrubě vypracovaný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu, misky či formy mohou být lemovány nesouvislou vrstvou vyvařeného tuku nebo dekorativním pokryvem.

Vůně a chuť

Chuť po použitých surovinách, ochucujících  složkách, vařeném mase a použitém koření. Vůně příjemná po vařeném mase.

Konzistence

Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický obal: Nestanovuje se

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem, misek nebo technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 15:49:44
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno08.09.2017 15:49:44
Procesní stav
Procesní stavSchválený