Tisk

Zabíjačkový guláš 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaZabíjačkový guláš
Číslo cechovní normy2019-05-24-0430
Číslo výrobku2019-05-24-0430/1921
Zařazení dle legislativyHotové pokrmy - hotové pokrmy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890004135
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřová plec30 %
vepřová játra20 %
vepřový jazyk10 %
vepřové kůže
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)
vepřové kůže
bramborový škrob
jedlá sůl
paprika sladká
kmín mletý
majoránka
paprika pálivá
pepř černý
libeček
sušená zelenina (cibule, pastinák, mrkev, česnek)
česnek
cibule restovaná
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
825 kJ / 100g
197.04 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky8.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.5 g/100g
Sacharidy16.0 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek našedlé barvy, viditelné kusy masa, jater nebo drobů. Obsah je středně jemně vypracován s patrným zrněním. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled – povrch je tmavě šedý

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť – typicky lahodná po čerstvých vařených surovinách a ochucovacích složkách, přiměřeně slaná a kořeněná. Vůně – příjemná po vařeném mase, játrech, drobech a použitém koření.

Konzistence

Ve studeném stavu mírně tuhá

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah jater nebo drobů
b) bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin (vepřové kůže rozkutrujeme společně s vývarem, přidáme sůl, směs koření, bramborový škrob, zeleninu (cibuli), nakonec přidáme předem nakostkovaná játra, popř. jiné droby a maso, řádně promícháme), plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.10.2019 07:34:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.10.2019 07:34:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený