Tisk

Dušená šunka z kýty – Naše Miroslav

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0840
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Šunka nejvyšší jakosti, obsah ČSB 16 %

Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594178440031
Typ baleníBIAXER 65 Peel, MP 250
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso96 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
sacharóza
aroma
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 450 - Difosforečnany
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
483 kJ / 100g
115.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.9 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Jednotlivé svaly jsou patrné; v uceleném kusu

Vůně a chuť

vůně: typická pro šunku, bez cizích vůní;
chuť: přiměřeně slaná, lahodná, křehká

Konzistence

pevná, soudržná, křehká

Nadstandardní parametry

šunka nejvyšší jakosti; obsah ČSB minimálně 16 %

Technologický postup

Nastřikování – masírování – speciální úprava – tepelné opracování (dosažení minimálního tepelného účinku působení teploty 70°C po dobu 10 minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah ČSB minimálně 16 %

Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 11:38:47
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 11:38:47
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený