Tisk

Špekáčky 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/0915
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté; původ hlavní složky: ČR a EU.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód20348823
Typ baleníbaleno v ochranné atmosféře
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso54 %
hovězí maso26 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
paprika sladká
černý pepř
muškátový ořech
sušená zelenina:česnek
kouř z bukového dřeva
vepřové střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
356 kcal / 100g
1490.57 kJ / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky34 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek světle až tmavě růžové barvy, špekové kostky jsou nepravidelně rozložené, připouští se drobné dutinky, mírně vytavený tuk a drobná měkká kolagenní zrna;
Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá, kusy přibližně stejné hmotnosti bez deformace, kapičky zaschlé šťávy přípustné

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, na skusu je ohřátý výrobek šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry

Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté.

Technologický postup

příprava surovin, plnění do přírodního vepřového střívka a současně vázání, tepelné opracování, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.10.2018 13:03:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.10.2018 13:03:52
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený