Špekáčky 1 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Výběrové špekáčky |
Číslo cechovní normy | 2018-03-29-0369 |
Číslo výrobku | 2018-03-29-0369/0915 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté; původ hlavní složky: ČR a EU. Upřesnění výživových údajů: sacharidy <0,5g |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 20348823 |
Typ balení | baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 1 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 54 % |
hovězí maso | 26 % |
vepřové sádlo | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
paprika sladká | |
černý pepř | |
muškátový ořech | |
sušená zelenina:česnek | |
kouř z bukového dřeva | |
vepřové střívko | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1469 kcal / 100g | |
6150.7 kJ / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 34 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 13 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek světle až tmavě růžové barvy, špekové kostky jsou nepravidelně rozložené, připouští se drobné dutinky, mírně vytavený tuk a drobná měkká kolagenní zrna; |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, na skusu je ohřátý výrobek šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření |
Konzistence | pružná, křehká, soudržná |
Nadstandardní parametry | Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté. |
Technologický postup | příprava surovin, plnění do přírodního vepřového střívka a současně vázání, tepelné opracování, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.07.2020 18:22:16 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.07.2020 18:22:16 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |