Tisk

Grill fun Chilli špekáčky 600g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/0916
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté

Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód20105150
Typ balenípřírodní vepřové střevo
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso54 %
hovězí maso26 %
vepřové sádlo
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
chilli floky0.8 %
paprika sladká
černý pepř
muškátový ořech
sušená zelenina:česnek
karamelový sirup
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1424 kJ / 100g
340.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky32 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Barva – na povrchu tmavý po karamelu

Vůně a chuť

příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrobek šťavnatý

Konzistence

tuhá, pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.05.2018 12:16:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.05.2018 12:16:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený