Tisk

Lahůdková tlačenka cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaTlačenka
Číslo cechovní normy2017-08-22-0337
Číslo výrobku2017-08-22-0337/1924
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód295108
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso70 %
voda15 %
vepřové kůže
česnek
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření a extrakty koření
vepřová želatina
glukózový sirup
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
834 kJ / 100g
199.19 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.4 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu jsou znatelné kostky krájeného vařeného masa. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Náplň je kompaktní. Spojka je lesklá, barvy dle typu produktu. Ojediněle vytavený tuk je přípustný. Povrchový vzhled bez výrazných tukových ložisek pod povrchem obalu, povrch je lesklý a hladký.

Vůně a chuť

Chuť jemně slaná po vařeném mase a příjemná po použitém koření

Vůně převažující po vařeném mase a použitém koření, případně po krvi

Konzistence

pevná, pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

100 g vařené vepřové plece bylo vyrobeno ze 153 g syrové vepřové plece

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.10.2019 09:15:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.10.2019 09:15:54
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený