Tisk

Pikok Francouzská paštika s provensálským kořením 300g

NázevHodnota
Cechovní normaSpeciální paštiky
Číslo cechovní normy2018-02-22-0367
Číslo výrobku2018-02-22-0367/1187
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód20107697
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové sádlo
vepřová játra28 %
vývar (z vepřového masa)
bramborový škrob
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
sušená smetana6 %
cukr
extrakty kořen
provensálské bylinky (majoránka, saturejka, oregano, rozmarýn, tymián)
petrželová nať
česnek
Přídatné látky
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1449 kJ / 100g
346.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky32 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy7.8 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny7.4 g/100g
Sůl1.60 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách. Může být jemně i hrubě vypracovaný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu, misky či formy mohou být lemovány nesouvislou vrstvou vyvařeného tuku nebo dekorativním pokryvem.

Vůně a chuť

Chuť po použitých surovinách, ochucujících  složkách, použitém koření,

Konzistence

Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah jater
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti
Technologický postup

Technologický obal: Nestanovuje se

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem, misek nebo technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno26.10.2018 11:01:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.10.2018 11:01:14
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený