Tisk

Pikante VB (vážené, vakuově balené)

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/0998
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130g masa; obal – nejedlé střívko

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód297437
Typ baleníVakuové balení
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
vepřové kůže
koření
dextróza
extrakty koření
sušený česnek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2131 kJ / 100g
508.96 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky46 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny22 g/100g
Sůl4.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrchový vzhled: povrch je lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, barvy  cihlově červené, bez shluku tukových nebo libových částic

Vůně a chuť

Chuť: mírně pikantníí,  na skusu je výrobek vláčný až křehký;

Vůně: příjemná, aromatická po použitých surovinách a koření

Konzistence

příjemná na skus, tužší

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa;
nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:46,3 g/100g

obsah ČSB: 15,95  g/100g

 

poměrový parametr obsah tuku/ obsah ČSB: 2,9

Uživatel
Vytvořeno24.09.2020 18:35:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.09.2020 18:35:07
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g