Tisk

Vepřová kýta bez kosti 800g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1446
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání.

Vepřová kýta bez kosti a kolena, pečlivě vykostěná, bez zářezů a třásní masa, povrchový a mezisvalový tuk odstraněn. Jednotlivé šály odděleny po bláně, vrchní šál bez plátku.

Průměrná hmotnost porce – cca 800 g. V balení 1 ucelená porce kýty.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód295835
Typ baleníBaleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x80 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře, hmotnost balení cca 800g. Etiketa vrchní a spodní
Velikost balení800 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
kyta bez kosti 800 g
Složení
vepřová kýta bez kosti100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny0 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu – masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa, případných částí tuku a porcuje se na ucelené porce. Bez tukového krytí.
Balí se do PP misek do ochranné atmosféry O2 a CO2.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota masa do +4°C.
Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, ketré vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.

Uživatel
Vytvořeno14.03.2019 11:18:01
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.03.2019 11:18:01
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený