Tisk

Vepřová pečeně s kostí (kotlety) 600 g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1447
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání.
Pečeně od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem.
Vepřová pečeně s kostí, tuk odstraněn na povrchu až na blánu, na vnitřní straně odstraněny zbytky plstního sádla. Pečeně oddělena od boku v úrovni max. 10 cm délky žebírka od páteře, při velikosti volného žebírka max. 1 cm od horního okraje hlavního svalu. Od krku oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Panenská svíčková vyjmuta.

Průměrná hmotnost plátku (kusu) – cca 150 g. V balení počet plátků (kusů) 4 až 5.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594013323581
Typ baleníBaleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x60 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře, hmotnost balení 600g. Etiketa vrchní a spodní.
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
pečeně s kosti-kotlety 600 g
Složení
vepřová pečeně s kostí (kotlety)100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny0 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu – masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.
Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa a tuhých vazivových tkání. Před porcováním je řádně odstraněno tukové krytí. Porcuje se na ucelené porce.

Balí se do PP misek do ochranné atmosféry O2 a CO2.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota masa do +4°C.
Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.

Uživatel
Vytvořeno14.03.2019 11:16:46
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.03.2019 11:16:46
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený