Tisk
Uzená krkovice z komína
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/2273 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený |
Předkladatel | |
Společnost | Klášterecké masné pochoutky, a.s. KLášterec nad Orlicí 162 561 82 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | vakuově balený nebo volně ložený nebalený |
Velikost balení | 1 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřová krkovice | 98 % |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
869.5 kJ / 100g | |
207.67 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 15.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.0 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 18.5 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku je zachován po opracované krkovici. |
Vůně a chuť | Chuť mírně slaná. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, po uzení. |
Konzistence | Konzistence krkovičky je pevná, soudržná |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa, nejméně 90%. |
Technologický postup | Příjem surovin – výběr suroviny – solení nasucho – důkladné odležení (cca 3 týdny) – tepelné opracování (min. 70 °C po dobu 10 min v jádře výrobku) – uzení – chlazení – balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah soli maximálně 3,0 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.07.2020 16:30:25 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.07.2020 16:30:25 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |