Tisk

Uzená krkovice z komína

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2273
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený

Předkladatel
Společnost Klášterecké masné pochoutky, a.s.
KLášterec nad Orlicí 162
561 82
Česká republika
Definice balení
Typ balenívakuově balený nebo volně ložený nebalený
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová krkovice98 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
869.5 kJ / 100g
207.67 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.5 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku je zachován po opracované krkovici.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, po uzení.

Konzistence

Konzistence krkovičky je pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, nejméně 90%.
Bez přídavku přídatných látek. Pouze jedlá sůl a konzervant E 250.

Technologický postup

Příjem surovin – výběr suroviny – solení nasucho – důkladné odležení (cca 3 týdny) – tepelné opracování (min. 70 °C po dobu 10 min v jádře výrobku) – uzení – chlazení – balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli maximálně 3,0 %.
Obsah masa nejméně 90%.
Obsah tuku max. 20%.

Uživatel
Vytvořeno29.07.2020 16:30:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.07.2020 16:30:25
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g