Vídeňské minipárečky
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Párek |
Číslo cechovní normy | 2016-06-13-0068 |
Číslo výrobku | 2016-06-13-0068/2081 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Výrobek z jemně vykutrovaného díla. Barva růžovo hnědá, na řezu růžová. Jednotlivé nožky jsou hladké, vypnuté, po ohřátí na skusu křupavé. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594011334817 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 180 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
cukr | |
koření | |
extrakty koření | |
skopové střívko | |
Přídatné látky | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1008 kJ / 100g | |
240.75 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.9 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 16.0 g/100g | Sůl | 2.4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. |
Vůně a chuť | Chuť párků je masová s jemnou příchutí koření a kouře. Plněno do skopového střívka. |
Konzistence | pevná, pružná, po ohřátí křehká |
Nadstandardní parametry | Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku. |
Technologický postup | Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením, |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah soli do 2,9 %, obsah tuku do 24 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.03.2020 19:11:52 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.03.2020 19:11:52 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |