Tisk

Vídeňské minipárečky

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/2081
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Výrobek z jemně vykutrovaného díla. Barva růžovo hnědá, na řezu růžová. Jednotlivé nožky jsou hladké, vypnuté, po ohřátí na skusu křupavé.
Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa.
Hmotnost balení 180g.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594011334817
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení180 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
jedlá sůl
cukr
koření
extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1008 kJ / 100g
240.75 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.9 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť párků je masová s jemnou příchutí koření a kouře. Plněno do skopového střívka.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku.
Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.

Technologický postup

Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením,
a naraženo do skopových střívek. Následuje tepelné opracování, zchlazení, a zabalení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 2,9 %, obsah tuku do 24 %.
Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno15.03.2020 19:11:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.03.2020 19:11:52
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený