Tisk

Zámecká šunka, zauzená

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka nejvyšší jakosti
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/2084
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Výrobek tvarovaný ve formě z celých kusů šálů kýty. Povrch výrobku je tmavě hnědý, na řezu barva svaloviny.

Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594011334800
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová kýta92 %
pitná voda
jedlá sůl
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
477 kJ / 100g
113.92 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.3 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Vůně výrobku po kouři, chuť je výrazná po zauzení.

Konzistence

V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry

Specialita tvarovaná ve formě z celých kusů šálů kýty. Šunka nejvyšší jakosti.
Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.

Technologický postup

Šály vepřové kýty jsou nastříknuty lákem s kořením, vymasírovány, a formovány ve formách. Po tepelném opracování a zauzení je výrobek vychlazen a zabalen do transparentní folie.
Následně výrobek prochází procesem pasterizace. Cílem je zachovat senzorické vlastnosti výrobku, prodloužit trvanlivost a zabezpečit zdravotní nezávadnost.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah ČSB minimálně 16 %.
Obsah soli do 3,6 %, obsah tuku do 5 %.
Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno15.03.2020 19:24:55
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.03.2020 19:24:55
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený