Zámecká šunka, zauzená
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/2084 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Výrobek tvarovaný ve formě z celých kusů šálů kýty. Povrch výrobku je tmavě hnědý, na řezu barva svaloviny. Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594011334800 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřová kýta | 92 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
cukr | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant) | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
477 kJ / 100g | |
113.92 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.3 g/100g | Sacharidy | 0.1 g/100g | z toho cukry | 0.1 g/100g | Bílkoviny | 20.0 g/100g | Sůl | 3.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. |
Vůně a chuť | Vůně výrobku po kouři, chuť je výrazná po zauzení. |
Konzistence | V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku. |
Nadstandardní parametry | Specialita tvarovaná ve formě z celých kusů šálů kýty. Šunka nejvyšší jakosti. |
Technologický postup | Šály vepřové kýty jsou nastříknuty lákem s kořením, vymasírovány, a formovány ve formách. Po tepelném opracování a zauzení je výrobek vychlazen a zabalen do transparentní folie. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah ČSB minimálně 16 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.03.2020 19:24:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.03.2020 19:24:55 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |