Tisk

Dušená šunka výběrová 100 g (značka PIKOK)

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka výběrová
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/2344
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný. Šunka, třída jakosti: výběrová

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód20073893
Typ baleníOA, formát balení 130x190 mm
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová kýta85 %
pitná voda
jedlá sůl
cukry
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
451 kJ / 100g
107.71 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.4 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu masově růžové barvy. Je dobře krájitelná na plátky, které se nesmí rozdělovat na jednotlivé svaly. Na nákroji jsou patrny jednotlivé svaly spojené drobně rozpracovanou svalovinou, příp. mramorované.

Vůně a chuť

Vůně a chuť přiměřeně slaná, typická pro dušenou šunku

Konzistence

konzistence pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa. Výrobek obsahuje tři přídatné látky.

Technologický postup

Upravená kýta se nastříká solným lákem a masíruje se na zařízení Magnum nebo Langen. Zamasírované dílo se plní na plnícím zařízení do smrštitelné folie. Naražená a vakuově odsátá šunka se vkládá do forem a slisuje se. Pasterace probíhá tak, aby v jádře výrobku byla teplota +70oC až +80°C po dobu minimálně 30 minut. Po pasteraci a vychlazení se výrobek uloží do chladírny, opatří etiketou a předá se expedici. Následně dojde k nakrájení, oetiketování a expedici.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Přípustné max. hodnoty soli a tuku, dle platné legislativy (nařízení evropského parlamentu (EU) dle č. 1169/2011).
Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a Rady 2073/2005. Obsah ČSB min. 13 %

Uživatel
Vytvořeno04.11.2020 15:24:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2020 15:24:51
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g