Tisk
Šunkové koleno (LIDL)
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/2507 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2825120000000 |
Typ balení | vakuově baleno |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové koleno zadní s kostí | 93 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
891 kJ / 100g | |
212.8 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 17.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.4 g/100g | Sacharidy | 0.7 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 15.0 g/100g | Sůl | 2.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji- řez lesklý, hladký, na povrchu zlatohnědé barvy; barva řezu růžově-červená. |
Vůně a chuť | Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách, chuť mírně slaná. |
Konzistence | Na skusu výrobek vláčný až křehký. |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa, bez přidaného glutamátu. |
Technologický postup | Vepřová zadní kolena s kostí a kůží nasolíme, zalákujeme, navěsíme, tepelně opracujeme vařením tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C s výdrží min. 10 minut, po té zaudíme do zlatohnědé barvy. Vychlazený výrobek vakuově balíme. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Po vybalení spotřebujte do 3 dnů. Skladujte od +1°C do +7°C. Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění). |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.02.2021 08:01:12 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.02.2021 08:01:12 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |