Tisk

Šunkové koleno (LIDL)

NázevHodnota
Cechovní normaMaso plně tepelně opracované
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2507
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód2825120000000
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové koleno zadní s kostí93 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
891 kJ / 100g
212.8 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.4 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji- řez lesklý, hladký, na povrchu zlatohnědé barvy; barva řezu růžově-červená.

Vůně a chuť

Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách, chuť mírně slaná.

Konzistence

Na skusu výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez přidaného glutamátu.

Technologický postup

Vepřová zadní kolena s kostí a kůží nasolíme, zalákujeme, navěsíme, tepelně opracujeme vařením tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C s výdrží min. 10 minut, po té zaudíme do zlatohnědé barvy. Vychlazený výrobek vakuově balíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Po vybalení spotřebujte do 3 dnů. Skladujte od +1°C do +7°C. Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění).

Uživatel
Vytvořeno19.02.2021 08:01:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.02.2021 08:01:12
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g