Dušená šunka výběrová 120 g (značka PIKOK)
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/2345 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný. Šunka, třída jakosti: výběrová |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 20493585 |
Typ balení | OA, formát balení 130x190 mm |
Velikost balení | 120 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřová kýta | 85 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
cukry | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
451 kJ / 100g | |
107.71 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.4 g/100g | Sacharidy | 0.7 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 18.0 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Na řezu masově růžové barvy. Je dobře krájitelná na plátky, které se nesmí rozdělovat na jednotlivé svaly. Na nákroji jsou patrny jednotlivé svaly spojené drobně rozpracovanou svalovinou, příp. mramorované. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť přiměřeně slaná, typická pro dušenou šunku |
Konzistence | konzistence pevná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Vyšší obsah masa. Výrobek obsahuje tři přídatné látky. |
Technologický postup | Upravená kýta se nastříká solným lákem a masíruje se na zařízení Magnum nebo Langen. Zamasírované dílo se plní na plnícím zařízení do smrštitelné folie. Naražená a vakuově odsátá šunka se vkládá do forem a slisuje se. Pasterace probíhá tak, aby v jádře výrobku byla teplota +70oC až +80°C po dobu minimálně 30 minut. Po pasteraci a vychlazení se výrobek uloží do chladírny, opatří etiketou a předá se expedici. Následně dojde k nakrájení, oetiketování a expedici. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Přípustné max. hodnoty soli a tuku, dle platné legislativy (nařízení evropského parlamentu (EU) dle č. 1169/2011). |
Uživatel | |
Vytvořeno | 12.11.2020 15:46:05 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 12.11.2020 15:46:05 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Smazaný |