Vocílkova klobása s chilli
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2082 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Výrobek klobásovitého typu, z jemné spojky a hrubozrné vložky. Barva klobás je načervenalá, povrch lesklý, lehce vysušený s mírně vystupující mozaikou. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594011334817 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 300 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 80 % |
pitná voda | |
vepřové střívko | |
jedlá sůl | |
směs koření | |
extrakty koření | |
chilli koření mleté | 0.2 % |
Přídatné látky | |
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant) | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1207 kJ / 100g | |
288.27 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 25.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.9 g/100g | Sacharidy | 2.3 g/100g | z toho cukry | 0.1 g/100g | Bílkoviny | 14.0 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Klobása s příjemnou vůní a dochutí po použitém koření chilli. |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry | Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku. |
Technologický postup | Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením, |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah soli do 2,8 %, obsah tuku do 30 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.03.2020 19:02:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.03.2020 19:02:56 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |