Tisk

Vocílkova klobása s chilli

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2082
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Výrobek klobásovitého typu, z jemné spojky a hrubozrné vložky. Barva klobás je načervenalá, povrch lesklý, lehce vysušený s mírně vystupující mozaikou.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594011334817
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso80 %
pitná voda
vepřové střívko
jedlá sůl
směs koření
extrakty koření
chilli koření mleté0.2 %
Přídatné látky
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1207 kJ / 100g
288.27 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.9 g/100g
Sacharidy2.3 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Klobása s příjemnou vůní a dochutí po použitém koření chilli.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku.
Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.

Technologický postup

Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením,
a naraženo do vepřových střívek. Následuje tepelné opracování, zchlazení, a zabalení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 2,8 %, obsah tuku do 30 %.
Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno15.03.2020 19:02:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.03.2020 19:02:56
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený