Tisk

Vocílkova klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2083
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Výrobek klobásovitého typu, z jemné spojky a hrubozrné vložky. Barva klobás je načervenalá, povrch lesklý, lehce vysušený s mírně vystupující mozaikou.
Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa.
Hmotnost balení 300g

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590345402734
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
vepřové střívko
jedlá sůl
koření
dextróza
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1135 kJ / 100g
271.08 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.3 g/100g
Sacharidy2.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Klobása s příjemnou vůní a dochutí po použitém koření.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku.
Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.

Technologický postup

Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením,
a naraženo do vepřových střívek. Následuje tepelné opracování, zchlazení, a zabalení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 3 %, obsah tuku do 29 %.
Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno15.03.2020 19:09:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.03.2020 19:09:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g