Tisk

Klobása na gril, slabá

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2085
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Hrubozrnná klobáska, vhodná na gril. Plněno do přírodních skopových střívek.

Baleno do ochranné atmosféry. Spodní folie transparentní tvrdá (vytvarovaná vanička), překrytá vrchní folií s červenými okraji. Na vrchní folii se nachází pohledová etiketa.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594011337900
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
vepřový tuk
pitná voda
vepřové střívko
jedlá sůl
koření
extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1256 kJ / 100g
299.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bílá klobása, s viditelnými částečkami majoránky.
V nákroji barva světle šedivá.

Vůně a chuť

po upečení vynikne chuť po koření

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry

Bez lepku, bez glutamátů, v přírodním střívku.
Výrobek je vyroben z české suroviny, s logem Česká potravina na etiketě.

Technologický postup

Vepřové maso je vykutrováno spolu s kořením,
a naraženo do skopových střívek. Následuje tepelné opracování, zchlazení, a zabalení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli do 2,2 %, obsah tuku do 32,4 %.
Mikrobiologicky odpovídá Nař. EP a Rady 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno15.03.2020 19:32:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.03.2020 19:32:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g