Vepřové kostky na guláš 600g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vepřové maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0420 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0420/1445 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Kostky 3,5 x 3,5 x 3,5 cm. Tolerance +/- 0,5 cm. Kostky mimo toleranci mohou tvořit max. 20 % z hmotnosti balení. Tukové krytí – mírný výskyt. |
Předkladatel | |
Společnost | Kostelecké uzeniny a.s. Kostelec č.p. 60 588 61, Kostelec u Jihlavy Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594013323604 |
Typ balení | Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x50 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře, hmotnost balení 400g. Etiketa vrchní a spodní. |
Velikost balení | 600 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřová plec - kostky | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 0 g/100g | Sůl | 0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu – masově červená. Bez barevných změn. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině. Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. |
Konzistence | Konzistence pružná, typická pro vepřové maso. |
Nadstandardní parametry | Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa. |
Technologický postup | Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa, případných částí tuku a porcuje se na ucelené porce. Bez tukového krytí. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Teplota masa do +4°C. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 22.03.2019 16:08:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 22.03.2019 16:08:55 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |