Tisk

Silné párky

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/1597
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek.

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594164905421
Typ balenívolně ložené v přepravkách E2
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
vepřové maso48.5 %
hovězí maso24.3 %
pitná voda5 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
bramborový škrob
směs koření a směs extraktů koření (na nosiči glukóza)
přírodní vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
981 kJ / 100g
234.3 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.6 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Jemně mělněný masný výrobek, na řezu hladký, barva masově růžová. Povrch hladký, mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do obalů, tepelné opracování, uzení, chlazení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 13:24:58
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 13:24:58
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený