Tisk

Pašerácká klobása 280 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/1777
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý fermentovaný. Na 100g výrobku bylo použito 135g masa.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594013393317
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení280 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
extrakty koření
dextróza
aroma
startovací kultura
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2162 kJ / 100g
516.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky47.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17.0 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny21.0 g/100g
Sůl3.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do kouři prostupného střeva, na povrchu je paprikově hnědé barvy, povrch je vrásčitý. Na řezu je patrná mozaika použité tmavě červené libové a světlé tučné suroviny.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je pikantní, jemná v důskedku fermentačních procesů, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (Na 100g výrobku bylo použito 135g masa.);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad.

Technologický postup

V kutru zasekáme libovou část masa, přidáme startovací kulturu. Poté přidáme tučnou část suroviny, koření a pragandu. Plníme do kouři propustných střev, přetáčíme a klipsujeme. Poté se zakuřuje a následně suší. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.06.2019 15:14:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.06.2019 15:14:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený