Tisk

Party klobásky OA

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1101
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 150g masa. Bez lepku.
Případný bílý povlak na povrchu výrobku nemá vliv na jeho kvalitu.

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód282880
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení180 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
vepřové kůže
koření
extrakty koření
dextróza
startovací kultura mikroorganismů
jedlé kolagenní hovězí střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2064 kJ / 100g
492.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky42.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy3.0 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny27.0 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná.

Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Nadstandardní parametry

 vysoký obsah masa;
 nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9;
 bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;

Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. balení a etiketování balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku:41,99;

obsah ČSB:  19,80;
poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB:2,12

Uživatel
Vytvořeno05.11.2018 15:53:10
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.11.2018 15:53:10
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený