Tisk

Uherská klobása 250g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/0914
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód20536428
Typ baleníplastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek (dextróza, koření, maltodextrin, jedlá sůl, antioxidant:askorban sodný, aroma)
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2152 kJ / 100g
513.97 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky47 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17.0 g/100g
Sacharidy2.3 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl3.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti.
Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

Konzistence tužší, soudržná.
Výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa,
2. Bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad,
3. Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.05.2018 12:22:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.05.2018 12:22:36
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený