Tisk

Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A – 10 ks

NázevHodnota
Cechovní normaČeská vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Číslo cechovní normy2015-12-02-0026
Číslo výrobku2015-12-02-0026/1193
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku

Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE

 

balení po 10 ks

Předkladatel
Společnost OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
27401, Kvíc
Česká republika
Definice balení
Typ balenípapírová krabička
Velikost balení10 ks
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vejce100 %
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin ( M- 53-63 g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.

Vůně a chuť

Chuť i vůně typická pro vejce.

Konzistence

Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.

Nadstandardní parametry

Vlastní produkce vajec, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v rámci 1 podniku;
zavedeny systémy BRC, IFS.

Technologický postup

Vejce od nosnic HISEX a HY-LINEjsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno30.10.2018 20:00:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.10.2018 20:00:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený