Tisk

Otavská klobása – 0,3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/0553
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594015029382
Typ baleníkolagenní střevo s prstencovou etiketou
Velikost balení300 g
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové syrové sádlo
směs koření
jedlá sůl
cukr
startovací kultura
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E 250 - Dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1954 kJ / 100g
466.68 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky45.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny41.3 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny14.5 g/100g
Sůl1.81 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý, barva dle použitých surovin, použitého technologického obalu, případně podle kulturní plísně

Vůně a chuť

Chuť výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
  3. nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,9
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.01.2019 11:18:33
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno10.01.2019 11:18:33
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSmazaný