Tisk

Salám Hubert

NázevHodnota
Cechovní normaSalám tepelně opracovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0069
Číslo výrobku2016-08-08-0069/0814
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
435 11, Lom
c
Definice balení
EAN kód280017
Typ balenívícevrstevný plast
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso72 %
vepřové sádlo5 %
pitná voda
jedlá sůl
bramborový škrob
koření
glukóza
dextróza
extrakt papriky
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 407 - Karagenan
E 412 - Guma guar
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)
E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
899 kJ / 100g
214.71 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.3 g/100g
Sacharidy2.9 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

na řezu narůžovělá barva

Vůně a chuť

Jemná vůně po koření a použité surovině.

Konzistence

Výrobek pružné a soudržné konzistence.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z kvalitní české vepřové kýty s přídavkem divokého koření.

Technologický postup

Připravené části z vepřové kýty (2,5×2,5 cm) vložíme do masírky a masírujeme s připraveným lákem příslušným programem. Poté vyjmeme a necháme 12 hodin odležet. Maso připravené na spojku vložíme do kutru a vytvoříme jemnou spojku s kořením a přídavnými látkami. Poté přidáme odleželé maso určené na vložku a vše řádně promícháme. Takto připravené dílo plníme do připravených obalů a tepelně opracujeme vařením tak,aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10 minut. Po schlazení na požadovanou teplotu expedujeme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.03.2018 08:35:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.03.2018 08:35:27
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g