Tisk

Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g)

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1327
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.Krájená šunka 100 g je balena do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594024653172
Typ baleníbaleno do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB.
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Originál Váhalova šunka krájená 100g 1 ks
Složení
vepřová kýta90 %
pitná voda
povrch - syrové sádlo
jedlá sůl
sacharóza
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
550 kJ / 100g
131.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny.

Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí s kůží max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí

Vůně a chuť

Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová

Konzistence

Konzistence –pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Originál Váhalova šunka je šunkou nejvyšší jakosti.
Šunka obsahuje vysoký podíl masa 90 %.
Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621.
Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.

Technologický postup

Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
– benzo(a)pyren
– přítomnost lepku
– minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.02.2019 08:30:37
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.02.2019 08:30:37
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený