Originál Váhalova šunka – nejvyšší jakosti (100 g)
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1327 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.Krájená šunka 100 g je balena do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594024653172 |
Typ balení | baleno do potravinářské vícevrstvé fólie. Spodní fólie APET, horní fólie PET/TRB. |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřová kýta | 90 % |
pitná voda | |
povrch - syrové sádlo | |
jedlá sůl | |
sacharóza | |
koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
550 kJ / 100g | |
131.36 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 5.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 2 g/100g | Sacharidy | 0.9 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 1.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny. Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí s kůží max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí |
Vůně a chuť | Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová |
Konzistence | Konzistence –pevná, pružná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Originál Váhalova šunka je šunkou nejvyšší jakosti. |
Technologický postup | Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: – nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě |
Uživatel | |
Vytvořeno | 11.12.2019 10:11:09 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 11.12.2019 10:11:09 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |