Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1329 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 293052 |
Typ balení | smrštitelná fólie |
Velikost balení | 4.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřová kýta | 90 % |
pitná voda | |
syrové sádlo na povrchové krytí | |
jedlá sůl | |
sacharóza | |
koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
466 kJ / 100g | |
111.3 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g/100g | Sacharidy | 1.9 g/100g | z toho cukry | 0.6 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý, v horní části proužek tukového krytí max. 2 cm široký, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty. |
Vůně a chuť | Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. |
Konzistence | Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Výjimečnost Šunky Mandolíny je dána především vysokým obsahem masa 90 %. |
Technologický postup | Surovina je vkládána do formy ve tvaru velké kýty, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 5 °C a balen. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: – nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě |
Uživatel | |
Vytvořeno | 11.12.2019 10:14:52 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 11.12.2019 10:14:52 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Klasa | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |