Tisk

Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1329
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód293052
Typ balenísmrštitelná fólie
Velikost balení4.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Šunka Mandolína
Složení
vepřová kýta90 %
pitná voda
syrové sádlo na povrchové krytí
jedlá sůl
sacharóza
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
466 kJ / 100g
111.3 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý.

Nákroj – hladký, lesklý, v horní části proužek tukového krytí max. 2 cm široký, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná.
Vůně – příjemná, typická pro zauzenou šunku.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Výjimečnost Šunky Mandolíny je dána především vysokým obsahem masa 90 %.
Díky tenkému plátku tuku je šunka lahodně šťavnatá a vláčnější.
Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu.
Pro svůj atraktivní vzhled a plnou masovou chuť je jedním z nejprodávanějších výrobků na českém, německém a rakouském trhu.
Výrobek je v sortimentu společnosti Váhala zařazen již od roku 1998.

Technologický postup

Surovina je vkládána do formy ve tvaru velké kýty, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 5 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
– benzo(a)pyren
– přítomnost lepku
– minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.02.2019 08:38:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.02.2019 08:38:08
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený