Tisk

Slanipárky

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/1328
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594024650072
Typ baleníbaleno do potravinářské vícevrstvé fólie APET + PE do ochranné atmosféry
Velikost balení210 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Slanipárky 210 g
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
964 kJ / 100g
230.24 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.7 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – zauzený do červenohněda, hladký, bez technologického znečištění, nožičky párků jsou stejnoměrně velké.
Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Slanipárky obsahují vysoký obsah vepřového masa 85 %, které je původem z České republiky.
Výrobek je naražen do přírodního skopového střeva.
Párky jsou čistě jemné a naleznete v nich jasně srozumitelnou strukturu masa.
Jejich chuť je kombinací jemnosti a příjemného koření.
Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a výrobek je také bez zvýrazňovače chuti

Technologický postup

• Opracování vepřového masa,
• pomletí masa na mlýnku,
• překlopení masa do kutru,
• přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma,
• promíchání díla.
Dále je surovina narážena do skopových střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a balí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:
– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě,
– benzo(a)pyren,
– přítomnost lepku.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.02.2019 07:54:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.02.2019 07:54:52
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g