Tisk
Opočenský jogurt višeň
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt zrající v obalu – ochucený (s příchutí) |
Číslo cechovní normy | 2017-07-18-0306 |
Číslo výrobku | 2017-07-18-0306/1018 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem |
Charakteristika výrobku | Fermentovaný mléčný výrobek zrající tradiční metodou ve skleněném obalu. Díky tomuto způsobu zrání a vybraným mléčným bakteriím má jogurt pevnou, celistvou konzistenci a jemně nakyslou chuť. Obsažená višňová složka má vysoký podíl ovoce a vynikající chuť. Té je dosaženo výběrem toho nejlepšího ovoce a jeho následným šetrným zpracováním do formy ovocné složky. |
Předkladatel | |
Společnost | BOHEMILK, a.s. Podzámčí 385 517 73, Opočno Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592206342869 |
Typ balení | sklo |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
mléko | |
ovocná složka | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
355 kJ / 100g | |
84.79 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.9 g/100g | Sacharidy | 11 g/100g | z toho cukry | 8 g/100g | Bílkoviny | 3.9 g/100g | Sůl | 0.12 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Smetanově bílý jogurt s tmavě červenou ovocnou složkou. |
Vůně a chuť | sladko-kyselá, jogurtová, po višních |
Konzistence | jogurt – konzistence pevná, hladká ovocná složka – konzistence zahoustlá, s kousky višní v obsahu |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.04.2020 09:29:16 |
Vytvořil | Eva Šachová |
Změněno | 29.04.2020 09:29:16 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |