Tisk

K Classic Opočenský jogurt višeň

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v obalu – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0306
Číslo výrobku2017-07-18-0306/1018
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem
Charakteristika výrobku

Fermentovaný mléčný výrobek zrající tradiční metodou ve skleněném obalu. Díky tomuto způsobu zrání a vybraným mléčným bakteriím má jogurt pevnou, celistvou konzistenci a jemně nakyslou chuť.

Obsažená višňová složka má vysoký podíl ovoce a vynikající chuť. Té je dosaženo výběrem toho nejlepšího ovoce a jeho následným šetrným zpracováním do formy ovocné složky.

Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206342869
Typ balenísklo
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Opočenský jogurt_visen
Složení
mléko
ovocná složka
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19 g/100g
Sacharidy11 g/100g
z toho cukry8 g/100g
Bílkoviny39 g/100g
Sůl012 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Smetanově bílý jogurt s tmavě červenou ovocnou složkou.

Vůně a chuť

sladko-kyselá, jogurtová, po višních

Konzistence

jogurt – konzistence pevná, hladká

ovocná složka – konzistence zahoustlá, s kousky višní v obsahu

Nadstandardní parametry
  • vyroben tradičním postupem
  • zraje přímo ve skleněném obalu
  • vyroben pouze z mléka a jogurtové kultury
  • obsahuje 17 % ovocné složky
  • zabalen do skleněného ekologicky šetrného obalu, který uchovává čerstvost a lahodnou chuť jogurtu
Technologický postup
  1. příprava mléčné (smetanové) směsi
  2. pasterace
  3. vychlazení na teplotu fermentace
  4. přídavek jogurtové kultury
  5. naplnění do spotřebitelského obalu ochucující složky a jogurtové složky
  6. fermentace  v řízených podmínkách
  7. vychlazení skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno17.07.2018 07:02:53
VytvořilEva Šachová
Změněno17.07.2018 07:02:53
Procesní stav
Procesní stavSchválený