Tisk

Opočenský jogurt vanilka

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v obalu – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0306
Číslo výrobku2017-07-18-0306/0960
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem
Charakteristika výrobku

Fermentovaný mléčný výrobek zrající tradiční metodou ve skleněném obalu. Díky tomuto způsobu zrání a vybraným mléčným bakteriím má jogurt pevnou, celistvou konzistenci a jemně nakyslou chuť.

Vynikající vanilková chuť je dána obsahem přírodního výtažku z vanilkových lusků.

Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206342845
Typ balenísklo
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkuDoprava v čistých, suchých a chlazených dopravních prostředcích splňujících požadavky na přepravu potravin.
Obrázky
Opočenský jogurt_vanilka
Složení
mléko90 %
ochucující složka10 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
447 kJ / 100g
106.76 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky50 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny33 g/100g
Sacharidy98 g/100g
z toho cukry85 g/100g
Bílkoviny42 g/100g
Sůl0.13 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Jemně žlutý jogurt.

Vůně a chuť

Jemná jogurtová, mírně kyselá, sladká, vanilková.

Konzistence

Hladká, krémová, hustá.

Nadstandardní parametry
  • vyroben tradičním postupem
  • zraje přímo ve skleněném obalu
  • vyroben pouze z mléka a jogurtové kultury
  • obsahuje přírodní výtažek z vanilkových lusků
  • zabalen do skleněného ekologicky šetrného obalu, který uchovává čerstvost a lahodnou chuť jogurtu
Technologický postup
  1. příprava mléčné (smetanové) směsi
  2. pasterace
  3. vychlazení na teplotu fermentace
  4. přídavek jogurtové kultury
  5. naplnění do spotřebitelského obalu ochucující složky a jogurtové složky
  6. fermentace  v řízených podmínkách
  7. vychlazení skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.06.2018 10:32:34
VytvořilEva Šachová
Změněno08.06.2018 10:32:34
Procesní stav
Procesní stavSchválený